Stichting Jayden


Stichting Jayden vecht tegen neuroblastoom kinderkanker. Ze wil de kwaliteit van de behandelingen verbeteren, vervelende bijwerkingen verminderen en een slag maken in de pijnbestrijding. Met evenementen en de steun van vele vrijwilligers en ambassadeurs zoals Racoon heeft ze de afgelopen jaren al meer dan 650.000 euro opgehaald.

Het geld wordt goed besteed. Zo ontdekten artsen van het AMC halverwege 2015 een genetische oorzaak van neuroblastoom en stelden vast dat bestaande medicijnen de groei van kankercellen kunnen tegengaan. Later in het jaar maakten ze bekend dat zij nog een afwijking in het DNA van neurblastoom hadden ontdekt. Daarmee kwam de oorzaak en genezing van de meestal dodelijke ziekte een stap dichterbij. Ook op andere gebieden is veel vooruitgang geboekt.

Er is echter nog veel te doen. De onderzoeken kosten veel geld. In samenwerking met Villa Joep wil Stichting Jayden onderzoeken financieel blijven ondersteunen. Daarom blijven de vrijwilligers zich inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De leden van Racoon zijn sinds het begin trouwe ambassadeurs van de stichting. Hun uitverkochte Racoon and Friends-concerten in 2012 en 2014 hebben prachtige bedragen opgeleverd waarmee veel mooi en nuttig werk is verzet.

Stichting Jayden hoopt dan ook dat de Grote Markt in Goes zondag 22 mei weer vol staat. De bezoekers hebben door de optredens van Nederlandse topartiesten ongetwijfeld een onvergetelijke avond en maken tegelijkertijd verder onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker mogelijk.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingjayden.nl.